|

Δράσεις ΑΚΟΣΜΑΡΤΙΟΣ 2018

12 Μαρτίου 2018. Επιστημονική εκδήλωση για την πρόληψη και την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Δημαρχείο Κηφισιάς, Αθήνα

Επιστημονική εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης αλλά και της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Κηφισιάς.
Στο πλαίσιο της, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ανέπτυξε το θέμα: «Πρόληψη: μια καθημερινή πράξη" φωτίζοντας όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς, στις οποίες μπορούμε να εντάξουμε πρακτικές πρόληψης που θα μας χαρίσουν πολλά και ποιοτικά χρόνια υγείας.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Κηφισιάς, οι Ροταριανοί Όμιλοι Κηφισιάς - Πολιτείας, Φιλοθέης και οι Όμιλοι Ροταράκτ Κηφισιάς, Φιλοθέης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δώδεκα Ροταράκτορες έγιναν δότες μυελού των οστών, μετά σχετική ομιλία της εκπροσώπου του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας κα Κάτιας Χατζηπέτρου. 


21 Μαρτίου 2018. Συντονισμός επιστημονικής συνάντησης. Αίθουσα συγκεντρώσεων νοσοκομείου Υγεία, Αθήνα

Στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής της σε επιστημονικές εκδηλώσεις που προάγουν τον διεπιστημονικό διάλογο και εστιάζουν σε θέματα που αφορούν στον ογκολογικό ασθενή, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, προήδρευσε επιστημονικής συνάντησης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του 6ου ορόφου του νοσοκομείου Υγεία. Στο πλαίσιο της η δικηγόρος και νομική εκπρόσωπος του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ κα Βιβή Λοβέρδου ανέπτυξε το θέμα: «Μπορεί ο ασθενής να ρυθμίσει εκ των προτέρων τα όρια της θεραπευτικής του μεταχείρισης; Δεσμεύεται ο ιατρός;» Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΔΚΘΑ Υγεία. 


23 & 24 Μαρτίου 2018. Συνέδριο με θέμα «Εφαρμογή των Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών στους Συμπαγείς Όγκους». Ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη

Στην αποφυγή της υποτροπής στον καρκίνο του μαστού, στη συμβολή της ανοσο-ογκολογίας, στο ρόλο των κληρονομικών συνδρόμων αλλά και στις νεότερες εξελίξεις της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας στη θεραπεία του, εστίασε στρογγυλή τράπεζα στην οποία προήδρευσε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα: «Εφαρμογή των Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών στους Συμπαγείς Όγκους».
Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο συνδιοργάνωσαν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Καρκίνου και η Ελληνική και Διεθνή Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018


3 & 4 Φεβρουαρίου 2018. Διήμερη επιστημονική συνάντηση της ΑΚΟΣ. «Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου». Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα 

Η ανάλυση της αλληλουχίας του DNA των γονιδίων και ο προσδιορισμός της μοριακής ταυτότητας του καρκίνου του προστάτη σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή διαπερινεϊκή βιοψία του προστάτη αδένα, καθοδηγούμενη από το διορθικό υπερηχογράφημα και την πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία σύντομα θα οδηγήσει στην μερική ακτινοβόληση του προστάτη, εστιάζοντας στη θεραπεία της καρκινικής εστίας, με προφανή οφέλη για τον ασθενή.

Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στα βασικά συμπεράσματα της επιστημονικής διημερίδας της ΑΚΟΣ με τίτλο «Αντιπαραθέσεις στην ογκολογία», η οποία έλαβε χώρα στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Crown Plaza στην Αθήνα και στο πλαίσιό της γιορτάστηκαν τα 20χρονα της βραχυθεραπείας του προστάτη αδένα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διήμερης επιστημονικής συνάντησης παρατέθηκαν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, σε θέματα της σύγχρονης ογκολογίας όπως ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος στο παχύ έντερο, η σχέση της ακτινοθεραπείας με την ανοσοθεραπεία και τα νέα φάρμακα, ο καρκίνος του προστάτη κ.α 


24 Φεβρουαρίου 2018. Επιστημονικό συνέδριο « Σύγχρονα θέματα κυτταρολογίας» . Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος «ΜΗΤΕΡΑ», Αθήνα

Σταθερά προσανατολισμένη στη σύμπραξη των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τον ογκολογικό ασθενή αλλά και στην ενίσχυση του επιστημονικού διαλόγου, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, προήδρευσε επιστημονικής ενότητας που εστίασε στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Σύγχρονα θέματα κυτταρολογίας».
Το συνέδριο που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο Ν. Λούρος του ΜΗΤΕΡΑ, διοργάνωσε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου το Κυτταρολογικό Εργαστήριο του ΥΓΕΙΑ/ ΜΗΤΕΡΑ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

16 Ιανουαρίου 2018. Ομιλία στους μεταπτυχιακούς σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας. ΤΕΙ Αθήνας

Η μεταλαμπάδευση γνώσης που απορρέει από πολύχρονη εμπειρία στις νεότερες γενιές επιστημόνων αποτελεί προτεραιότητα και όχι μόνο στο χώρο της ογκολογίας. Με αυτό το σκεπτικό η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ - Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη αποδέχθηκε πρόσκληση των ΤΕΙ Αθήνας να μιλήσει στους μεταπτυχιακούς σπουδαστές των ιατρικών εργαστηρίων των ΤΕΙ που παρακολουθούν τον μεταπτυχιακό κύκλο με τίτλο «Βιοϊατρικές μέθοδοι και τεχνολογία στη διάγνωση". Η διάλεξη της που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των ΤΕΙ στις 16 Ιανουαρίου 2018, είχε τίτλο: «Η απεικόνιση στην ογκολογία». 

21 Ιανουαρίου 2018. Ενημερωτική εκδήλωση στα ΚΑΠΗ Ωρωπού. Ωρωπός Αττικής 

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σταθερά προσανατολισμένη στις δημιουργικές συμπράξεις με φορείς και οργανώσεις που αναπτύσσουν κοινωνικό έργο, αποδέχθηκε πρόσκληση της οργάνωσης «Άγγιγμα ζωής» και πραγματοποίησε ομιλία για την αξία της πρόληψης αλλά και για ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, που διοργανώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018, για τα ΚΑΠΗ Ωρωπού Αττικής. 


27 Ιανουαρίου 2018. Επιστημονική ημερίδα της ΑΚΟΣ και της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. “Γ. Γεννηματάς”. “Καρκίνος Προστάτη”. Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Στην αντιμετώπιση του εντοπισμένου & τοπικά προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, στο ρόλο της ενεργούς παρακολούθησή του, στην ανοιχτή ριζική προστατεκτομή, στη ρομποτική ριζική προστατεκτομή αλλά και στο ρόλο της ακτινοθεραπείας και της βραχυθεραπείας, εστίασε επιστημονική ημερίδα με γενικό τίτλο: «Καρκίνος προστάτη» που συνδιοργάνωσαν η ΑΚΟΣ και η Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. “Γ. Γεννηματάς”, στις 27 Ιανουαρίου Ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας.
Στο πλαίσιο της ομιλίας της η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη αναφέρθηκε στη μέθοδο της βραχυθεραπείας του προστάτη, μέθοδος η οποία προσφέρει αναίμακτες λύσεις με αποτελέσματα εφάμιλλα της χειρουργικής επέμβασης.


Νοέμβριος 2017


Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017. Η ΑΚΟΣ γιόρτασε τον Movember. Δημαρχείο Παπάγου/ Χολαργού, αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Η ΑΚΟΣ γιόρτασε και φέτος τον Movember με συνοδοιπόρους την Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς και τον επικεφαλής της Δρ Κωνσταντίνο Ντούμα και τον κοινωνικά ευαίσθητο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Το παγκόσμιο κίνημα του Movember - συνδυασμός της λέξης μουστάκι ( moustache) και Νοέμβριος (November) – καλεί τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι, ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους.
Η ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δημαρχείου Παπάγου Χολαργού, κάλεσε τους άνδρες να πούνε ναι στην πρόληψη, να εγκαταλείψουν τις βλαβερές συνήθειες και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του συλλόγου «Προασπίζω», το νέο όχημα των ασθενών με καρκίνο του προστάτη προκειμένου να λειτουργήσουν πλέον συλλογικά και να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, πλαισιωμένοι από αποθεραπευμένους της νόσου, την οικογένεια, τους φίλους τους, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι. 

9 Νοεμβρίου 2017. Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη στον καρκίνο. Δημαρχείο Κηφισιάς

Τη σημαντικότητα της πρόληψης στη μάχη ενάντια στον καρκίνο αλλά και την αναγκαιότητα να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής που υπόσχεται μακροζωία, ανέδειξε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο ομιλίας της με θέμα: «Η πρόληψη είναι στάση ζωής», που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Κηφισιάς, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν Lions και Δήμος Κηφισιάς. 


17 και 18 Νοεμβρίου 2017. Μαθήματα Σχολής Μαστολογίας. Αμφιθέατρο του Μαιευτηρίου Λητώ/ αίθουσα «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος», Αθήνα

Διάλεξη με θέμα: «Νεότερες εξελίξεις της ακτινοθεραπείας του καρκίνου του μαστού» έδωσε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Σχολής Μαστολογίας, που έλαβαν χώρα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μαιευτηρίου Λητώ/ αίθουσα «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος», στην Αθήνα.
Η Δρ. Κατσώχη με την πολύτιμη εμπειρία της, απότοκο της επιστημονικής της διαδρομή, συνέβαλε στην επιτυχή ολοκλήρωση των πέντε διήμερων κύκλων μαθημάτων της Σχολής Μαστολογίας, που στόχο είχαν να προσφέρουν για έβδομη χρονιά στους Έλληνες Ιατρούς, εξειδικευμένες γνώσεις στη Μαστολογία. 


22 Νοεμβρίου 2017. Η ΑΚΟΣ με τον Movember στην Ελευσίνα. Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάδειξη της πρόληψης στους άνδρες. Δημαρχείο Ελευσίνας

Η ΑΚΟΣ με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στην καταπολέμηση του καρκίνου και στους άνδρες- στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος του Movember- διοργάνωσε στην Ελευσίνα ενημερωτική εκδήλωση με την οποία σάλπισε την αναγκαιότητα το «ισχυρό» φύλο να θέσει ως προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας του, εγκαταλείποντας βλαβερές συνήθειες και υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων οι οποίοι απευθύνθηκαν σε μία κατάμεστη αίθουσα. για να ακολουθήσει στο τέλος των τοποθετήσεών τους διάλογος με το κοινό. Συνοδοιπόροι της ΑΚΟΣ στον εορτασμό του παγκόσμιου κινήματος του Movember ήταν η Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς και ο επικεφαλής της Δρ Κωνσταντίνος Ντούμα και ο κοινωνικά ευαίσθητος Δήμος Ελευσίνας.
Να σημειωθεί ότι καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος των ανδρών στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου τους από νεοπλασίες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ωστόσο η έγκυρη διάγνωση του διασφαλίζει την ολοκληρωτική θεραπεία του.


Οκτώβριος 201726 Οκτωβρίου 2017. Επιστημονικές συναντήσεις του ΔΚΘΑ Υγεία. Αμφιθέατρο ΔΚΘΑ Υγεία

Στα «κρίσιμα ερωτήματα στο μη μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα» επιχείρησε να απαντήσει η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος / ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη με την ομότιτλη ομιλία της, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των επιστημονικών συναντήσεων που διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΔΚΘΑ Υγεία, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων των μελών της αναφορικά με τις νεότερες εξελίξεις και τα δεδομένα που αφορούν σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας.

Σεπτέμβριος 201729 & 30 Σεπτεμβρίου 2017. Διημερίδα με τίτλο: «Διλήμματα & Θέματα Αιχμής στην Ογκολογία» Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα

Με την επιστημονική της εμπειρία, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συνέβαλε ως προεδρεύουσαστρογγυλής τραπέζης, στην επιτυχή διοργάνωση διημερίδας με θέμα «Διλήμματα & Θέματα Αιχμής στην Ογκολογία», που διοργάνωσε ηΕλληνική Εταιρεία Δεικτών Καρκίνου και Στοχευμένης Θεραπείας στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2017. 2ο Πολυεπιστημονικό Συνέδριο για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ", Νοσοκομείο Μητέρα, Αθήνα 

Την επιστημονική της εμπειρία στην υπηρεσία των νεότερων γενεών- ειδικευομένων και μεταπτυχιακών φοιτητών- έθεσε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ως προεδρεύουσα των εκπαιδευτικών διαλέξεων, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του 2ου Πολυεπιστημονικού Συνεδρίου για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου.
Στο Πολυεπιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ) συμμετείχαν επιστήμονες από πολλές ειδικότητες και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" του Νοσοκομείου Μητέρα στην Αθήνα, στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 201701 & 02 Σεπτεμβρίου 2017 - Διημερίδα για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστεως - Διημερίδα για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστεως. Ζαρούχλα Αχαΐας, Ξενοδοχείο Στύγα 

Στο ρόλο της ακτινοθεραπείας στη διατήρηση της κύστης στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, στην εισαγωγική και επικουρική χημειοθεραπεία αλλά και στα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο της κύστης, εστίασε μεταξύ άλλων επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε η Ουρολογική Κλινική ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», στις επιτυχείς εργασίες της οποίας συνέβαλε η ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη προεδρεύουσα στην ενότητα με τίτλο «Συνεργασία με Ακτινοθεραπευτές και Ογκολόγους».
Η υψηλού επιπέδου επιστημονική διοργάνωση έλαβε χώρα στη Ζαρούχλα Αχαΐας, τις δύο πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν σε αυτήν έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της κλινικής ογκολογίας.


Ιούνιος 2017


16 & 17 Ιουνίου 2017. Ετήσια συνάντηση για καρκίνους του πεπτικού συστήματος. Ξενοδοχείο «Larissa Imperial», Λάρισα 

Μία θεματική ογκολογική συνάντηση που συγκέντρωσε επιφανείς επιστήμονες της ελληνικής ογκολογίας, συνδιοργάνωσαν η επιστημονική εταιρία «ΑΚΟΣ» και το Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο επίκεντρο της βρέθηκε η διερεύνηση των εξελίξεων και των θεραπευτικών διλημμάτων στη θεραπεία του καρκίνου του πεπτικού συστήματος.
Την πρώτη ημέρα οι ομιλητές εστίασαν στον καρκίνο του στομάχου και του παγκρέατος, προσεγγίζοντας το σκέλος της κλινικής ογκολογίας, παθολογικής ογκολογίας, χειρουργικής ογκολογίας, ακτινοδιαγνωστικής και παθολογικής ανατομικής ενώ τη δεύτερη μέρα των εργασιών επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις που αφορούν στον καρκίνο του παχέος εντέρου. 

23-25 Ιουνίου 2017. 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Ογκολογίας. Ξενοδοχείο “The MET”, Θεσσαλονίκη 

Στις νέες εξελίξεις στην ακτινοθεραπευτική ογκολογία εστίασε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στην ομιλία της στο πλαίσιο του 16οου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεραπευτικής Ογκολογίας, που έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνέβαλε με την εμπειρία της συμμετέχοντας στο Προεδρείο του επιστημονικού προγράμματος της διοργάνωσης αναφορικά με το καρκίνο του προστάτη. Το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και η εταιρία Ιατροβιολογικής Έρευνας του Καρκίνου, με στόχο την παράθεση των νέων δεδομένων στο πεδίο της ογκολογίας ενώ συμμετείχαν σε αυτό έγκριτοι επιστήμονες.


Μάιος 2017


4th Hellenic and Bulgarian Congress of the Hellenic and International Society of Molecular Targeted-Personalized Treatments with the subject "Immuno-Targeted therapies in solid hematological malignancies & the Highlights of the 15th TAT Congress 2017"

4ο Ελληνοβουλγαρικό συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρίας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών 5 & 6 Μαΐου 2017 Divani Apollon Hotel, Αθήνα

Τιμητική διάκριση για την πενταετή δράση της ΑΚΟΣ απονεμήθηκε στην Πρόεδρό της ογκολόγο/ακτινοθεραπευτή Δρ. Δέσποινα Κατσώχη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρίας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών Δρ. Γιώργο Σαμέλη, στο πλαίσιο του 4ου Ελληνοβουλγαρικού διήμερου επιστημονικού συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Αθήνα, με στόχο την ανταλλαγή νεότερων επιστημονικών δεδομένων στο χώρο της ογκολογίας.
Ο Δρ. Σαμέλης εστίασε όχι μόνο στην πολυεπίπεδη δράση της ΑΚΟΣ αφενός για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και αφετέρου για την παροχή στήριξης στους ογκολογικούς ασθενείς αλλά και στους αποθεραπευμένους αλλά και στην άοκνη προσπάθεια της Προέδρου της, να επικοινωνήσουν και να συνεργασθούν αρμονικά οι επιστήμονες των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τον ογκολογικό ασθενή, αδήριτη ανάγκη όπως τη χαρακτήρισε, για την προαγωγή του επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες που νοσούν από καρκίνο. 

Διημερίδα - Επιστημονικό Σεμινάριο «Γυναίκα & Καρκίνος: από την πρόληψη στη θεραπεία» 12 & 13 Μαΐου 2017 - Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα

Υπό την αιγίδα της ΑΚΟΣ, το Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, διοργάνωσε διημερίδα/ επιστημονικό σεμινάριο με θέμα: «Γυναίκα & Καρκίνος: από την πρόληψη στη θεραπεία» στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο της ομιλίας της αναφέρθηκε στο ρόλο της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού ενώ η διοργάνωση εστίασε ακόμη στις σύγχρονες εξελίξεις στο γυναικολογικό καρκίνο και στις άλλες νεοπλασίες, από την πρόληψη έως τη θεραπευτική αντιμετώπιση. Έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της ογκολογίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην ανοσοθεραπεία και στα οφέλη της αλλά και στις νεότερες εξελίξεις στους καρκίνους παχέος εντέρου, τραχήλου και αιδίου, ωοθήκης και ενδομητρίου αλλά και στον καρκίνο του μαστού. 

8ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Up To Date  "Καρκίνος Πνεύμονα. Νέες θεραπείες - Νέες Προκλήσεις" 13 & 14 Μαΐου 2017 - Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα

«Ακτινοθεραπεία τοπικά προχωρημένης νόσου. Επιλογή του σωστού ασθενούς» ήταν ο τίτλος του θέματος που ανέπτυξε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο του 8ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Up To Date με τίτλο "Καρκίνος Πνεύμονα. Νέες θεραπείες - Νέες Προκλήσεις", το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ερευνητική Ομάδα Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία" στην Αθήνα. Στην ίδια διοργάνωση η Δρ. Κατσώχη προσέφερε την επιστημονική εμπειρία της, προεδρεύοντας στην ενότητα «Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στο Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα» αλλά και ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της διοργάνωσης. 

Επιστημονική Ημερίδα "Μελάνωμα - Νέα Δεδομένα για τον Δερματικό Καρκίνο" Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 - Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα)

Στο ρόλο της ακτινοθεραπείας στον δερματικό καρκίνο εστίασε στην ομιλία της, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: "Μελάνωμα - Νέα Δεδομένα για τον Δερματικό Καρκίνο" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων- Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» Αθηνών, την Πέμπτη 4 Μαΐου στη Λ.Α.Ε, στο κέντρο της Αθήνας. Η ημερίδα ασχολήθηκε ακόμη με τη χειρουργική αντιμετώπιση του μελανώματος, τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας, το ρόλο της ανοσοθεραπείας στο μελάνωμα κ.α 

Φεβρουάριος 2017


3 & 4 Φεβρουαρίου 2017 - Διήμερη επιστημονική συνάντηση της ΑΚΟΣ. «Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου» Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα 

Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι στενά συνδεδεμένη με την αποκωδικοποίηση του γονιδίου και την κατανόηση των μηχανισμών που οδηγούν στην ογκογένεση. Η επιστημονική κοινότητα εφαρμόζει πλέον εξατομικευμένες θεραπείες στον ογκολογικό ασθενή, με βάση τις ανάγκες και τον τύπο καρκίνου που αντιμετωπίζει.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της διήμερης επιστημονικής συνάντησης με τίτλο: «Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου» με την οποία η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ γιόρτασε την πεντάχρονη διαδρομή της.
Επιστήμονες απ’ όλο το φάσμα των ειδικοτήτων που εμπλέκονται με τη φροντίδα του ογκολογικού ασθενή, εστίασαν σε μελάνωμα, μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνους νεφρού, προστάτη, εντέρου, κεφαλής και τραχήλου αλλά και μαστού. Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας της ΑΚΟΣ για την πρόληψη στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. 5 Φεβρουαρίου 2017. Πανηγυρική εκδήλωση της ΑΚΟΣ για τα πεντάχρονά της. Ξενοδοχείο Crowne Plaza, Αθήνα

Την πεντάχρονη διαδρομή της γιόρτασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα, με μία μεγάλη εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και λογοτέχνες.
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, τόνισε συγκινημένη: «Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τότε που αποφάσισα να ικανοποιήσω την ανάγκη μου να συνδέσω το επάγγελμα μου, με μία κοινωνική δράση που θα με φέρει ακόμη πιο κοντά στους ανθρώπους και τα προβλήματα τους. Η μία δράση έφερε την άλλη: η Πανελλαδική μας εκστρατεία για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο, το ημερολόγιο αποθεραπείας – βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης που σχεδιάσαμε και διανέμουμε δωρεάν στους αποθεραπευμένους- τα επιστημονικά μας συνέδρια που έφεραν κοντά διαφορετικές ειδικότητες που φροντίζουν τον ογκολογικό ασθενή αλλά και οι έρευνές μας, που αποτυπώνουν στάσεις και αντιλήψεις σε κρίσιμα θέματα όπως η διατροφή και το κάπνισμα. Δύναμη πυρός για μας οι εθελοντές μας. Στην ΑΚΟΣ ο ενεργός πολίτης με ευαισθησίες είναι το πρότυπο μας»
Η ΑΚΟΣ τίμησε συνοδοιπόρους της, οι οποίοι στήριξαν αφιλοκερδώς τις δράσεις της. Τιμήθηκαν ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Γεώργιος Χρούσος, ο Διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής – Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών Γιώργος Σαμέλης, ο Πρόεδρος της Ακτινοθεραπευτικής Εταιρίας Γιώργος Πισσάκας, και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΔΚΘΑ Υγεία Βασίλης Πρασσόπουλος.
Τις ευχαριστήριες πλακέτες παρέδωσαν στους τιμηθέντες κατά σειρά ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη και ο αντιπρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Σπύρος Γκούβαλης.


10-12 Φεβρουαρίου 2017. Συνέδριο «Κατευθυντήριες Οδηγίες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Πνευμονολογικών Ασθενών» Μουσείο Μπενάκη- κτήριο οδού Πειραιώς 138, Αθήνα

Στις νεότερες εξελίξεις στην Ακτινοθεραπεία, στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο Στρογγυλής Τράπεζας, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών συνεδρίου με τίτλο: «Κατευθυντήριες Οδηγίες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Πνευμονολογικών Ασθενών», που οργάνωσε η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου στο κτίριο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, στην Αθήνα. Ιανουάριος 2017


2η Επιστημονική Ημερίδα. «Καρκίνος του Μαστού 2017-Νεότερα δεδομένα». 28 Ιανουαρίου 2017. Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, Αθήνα

Στο μη διηθητικό καρκίνο του μαστού και στην εξατομικευμένη αντιμετώπισή του αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στη διάλεξη που έδωσε στο πλαίσιο της 2ης Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο «Καρκίνος Μαστού 2017 – Νεότερα Δεδομένα» που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, η Α’ Κλινική Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, η Β’ Κλινική Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, η Ογκολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, και το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο ΥΓΕΙΑ.
Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη ο μη διηθητικός καρκίνος του μαστού κατηγοριοποιείται στις αρχόμενες περιπτώσεις, με τις εξελιγμένες διαγνωστικές μέθοδοι να επιτρέπουν την έγκαιρη εντόπισή και την κατά περίπτωση αντιμετώπισή του.Δεκέμβριος 2016


Παρουσίαση φωτογραφικού album Μαρίας Γιαννά με τίτλο «Διαδρομές» & έκθεση φωτογραφίας. 15 Δεκεμβρίου 2016. Image Gallery, Λεωφ. Αμαλίας 36, Αθήνα

Αποθεραπευμένοι/ εθελοντές της ΑΚΟΣ φωτογραφήθηκαν για τις «Διαδρομές», το βιβλίο/ album της φωτογράφου Μαρίας Γιαννά και μαζί με άλλους αποθεραπευμένους, μετέδωσαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα νίκης για μία ασθένεια η οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν καταληκτική. Μία «διαδρομή» με πυξίδα την αγάπη για τη ζωή και με όπλο την αισιοδοξία.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στην παρουσίαση του album στην Image Gallery, επισήμανε: « Η Μαρία, κατορθώνει την ελάχιστη στιγμή που αρκεί για να ανοίξει ο φωτοφράχτης της φωτογραφικής της μηχανής, να συλλάβει το φως της ψυχής που αναβλύζει από τους πρωταγωνιστές της, που είναι δίκαια και πρωταγωνιστές της ζωής. Νίκησαν τον καρκίνο και τώρα μας κοιτούν με σταθερότητα, αποφασιστικότητα και γλυκύτητα. Γύρισαν σελίδα στη ζωή τους και πορεύονται δυνατοί και σοφοί. Η Μαρία Γιαννά μάχεται τα στερεότυπα που θέλουν τον καρκίνο αήττητο και τον καρκινοπαθή κοινωνικά απομονωμένο και νοιώθω ότι είναι συνοδοιπόρος της ΑΚΟΣ και του αγώνα της».
Ο ίδιος χώρος φιλοξένησε και τις φωτογραφίες-πορτρέτα του βιβλίου. 


Δια βίου μάθηση με μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Ερευνήτρια σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της συνεχούς εκπαίδευσης του επιστήμονα με τη στενή παρακολούθηση των νεότερων δεδομένων στην επιστήμη του και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε συγγενή πεδία, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ολοκλήρωσε τον κύκλο μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα: «Ποιότητα και ασφάλεια στην ακτινοθεραπεία» υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Παράλληλα συνεχίζει τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα: «Διαχείριση του στρες και υγεία» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την εποπτεία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Γεώργιου Χρούσου. Το πρόγραμμα προσφέρει υψηλού βαθμού εξειδίκευση, γνώση και πρακτικές δεξιότητες στο γνωστικό πεδίο της διαχείρισης του στρες.
Επιπρόσθετα, η Δρ. Κατσώχη συμμετέχει ως ερευνήτρια σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα και Θεραπεία του Καρκίνου (EORTC) για την Ποιότητα Ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα». Σκοπός της μελέτης είναι η ανανέωση και βελτίωση ενός υπάρχοντος ερωτηματολογίου που χρησιμοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια ως εργαλείο αξιολόγησης της ποιότητας ζωής, ώστε να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.


Νοέμβριος 2016


Ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη. 16 Νοεμβρίου 2016. Ολιστικό φαρμακείο, Άνοιξη, Αττική 

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΑΚΟΣ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο, η Πρόεδρός της, ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε στο ολιστικό φαρμακείο της Άνοιξης το θέμα: “Πρόληψη: Υπόσχεση Ζωής”, εστιάζοντας στα τέσσερα κλειδιά του καρκίνου του Μαστού, στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αλλά και σε πρακτικές συμβουλές οι οποίες εφόσον αποτελέσουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και μας θέτουν εγκαίρως σε εγρήγορση, αν εμφανίσουμε ανησυχητικά συμπτώματα που μας προειδοποιούν για την υγεία μας.Ενημέρωση για την πρόληψη. Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Β Μελισσίων, Αθήνα

Από το Νοέμβριο του 2016 η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, εγκαινίασε τις τακτικές- σε μηνιαία βάση- επισκέψεις της, στο ΚΑΠΗ Β’ Μελισσίων, στο πλαίσιο των οποίων αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο. Παράλληλα η Δρ. Κατσώχη ψηλαφεί τους μαστούς των γυναικών μελών του ΚΑΠΗ για ενδεχόμενα ύποπτα ευρήματα και στη συνέχεια τις εκπαιδεύει στην αυτοεξέταση των μαστών τους, καθοριστικό βήμα στην έγκαιρη ανίχνευση ύποπτων αλλοιώσεων. Οκτώβριος 2016

Κυριακή 30 Οκτωβρίου Επιστημονική Ημερίδα: «Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής» Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού Μαγνησίας 

Στα πολλαπλά οφέλη της πρόληψης αναφέρθηκαν οι επιστήμονες που πλαισίωσαν την επιστημονική εκδήλωση της ΑΚΟΣ με τίτλο «Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής», η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού Μαγνησίας, έναν ακόμη σταθμό για την Πανελλαδική ενημερωτική εκστρατεία της ΑΚΟΣ με τίτλο: «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα- Πρόληψης έργα».

Την Πρόεδρο της ΑΚΟΣ Ακτινοθεραπευτή- Ογκολόγο Δρ. Δέσποινα Κατσώχη πλαισίωσαν ο Γενικός Χειρουργός Βασίλης Αντωνίου, η Γενική Χειρουργός Αγγελική Γιοβάννη-Μπέη, η Διαιτολόγος /Διατροφολόγος Αλεξία Κατσαρού και ο Ιατρός, Χειρουργός- Ουρολόγος Σπύρος Γκούβαλης. 


Συνέδριο “Food and drink Innovation- Συνταγές για υγιή κοινωνία και οικονομία” Τετάρτη 26 Οκτωβρίου Αθήνα

Τα ευρήματα της έρευνας της ΑΚΟΣ που αποτυπώνουν τις καλές και τις κακές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων -υγιών και ασθενών ενηλίκων- παρουσίασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο του συνεδρίου “Food and drink Inovation- Συνταγές για υγιή κοινωνία και οικονομία”, που έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Το συνέδριο επιχείρησε τη σύζευξη της καινοτομίας στο σχεδιασμό προϊόντων από τη βιομηχανία τροφίμων- για την ενίσχυση των πωλήσεων- με την επιστημονική συμβολή του τομέα της υγείας: ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής επιτυγχάνει τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων βιομηχανίας και λιανεμπορίου.

Όπως επισημάνθηκε ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις αλλαγές των διατροφικών συνηθειών των καταναλωτών με την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών υποστήριξης της καινοτομίας και ενίσχυσης της επένδυσης στην προώθηση της υγιεινής διατροφής από τη βιομηχανία.

Πανελλήνιο Πολυεπιστημονικό Συνέδριο για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου. 21 & 22 Οκτωβρίου 2016. Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα


Στην επιτυχία των εργασιών του Πανελλήνιου Πολυεπιστημονικού Συνεδρίου για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου, συνέβαλε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ως μέλος της επιστημονικής του επιτροπής αλλά και ως προεδρεύουσα στο πρόγραμμα διαλέξεων της δεύτερης μέρας.Το υψηλού ενδιαφέροντος και επιστημονικού επιπέδου συνέδριο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2016 και το διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ). Οι εργασίες του προσείλκυσαν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, ειδικευόμενους και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενίσχυσαν το διάλογο των ειδικοτήτων που εμπλέκονται με τη φροντίδα του ογκολογικού ασθενή και συνέβαλαν στην έγκυρη ενημέρωση των συμμετεχόντων με την παράθεση των νεότερων επιστημονικών δεδομένων αναφορικά με τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου.


 
Διάλεξη Δρ. Δέσποινας Κατσώχη 19 Οκτωβρίου 2016 Γκαλερί Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη Αθήνα
Ένα ταξίδι στο χρόνο με στάσεις στους βασικότερους σταθμούς στουςοποίους συναντήθηκε η Ιατρική με την Τέχνη, πρόσφερε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σε όσους παρακολούθησαν τη διάλεξη της με θέμα: «Ιατρική και Τέχνη: μία συνάντηση όλο εκπλήξεις», στο Χώρο Τέχνης «Φωκίωνος Νέγρη 16» στην Κυψέλη, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Η πρόληψη μέσα από την τέχνη», την οποία στήριξε η ΑΚΟΣ.

Οι εικαστικοί Μάγδα Αποστόλου, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, Αναστασία Γκινάκη, Λουκία Δραγάτση, Αγγέλα Καράλη, Πένυ Κωνσταντίνου, Αγγελική Μπλούκου, Αγγελική Μπόμπορη, Δημήτρης Πανταζής,Γιώργος Παπαδημητρίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Πετρανάκη, Σοφία Σταύρου, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος πρόσφεραν την έμπνευση τους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. 


Ιούλιος 2016Θερινό Σχολείο Γηριατρικής 23 Ιουλίου 2016 Αγριά, Βόλος, Μαγνησία


Στην αναγκαιότητα επακριβούς καθορισμού της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ασθενής τρίτης ηλικίας με καρκίνο, εστίασε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στη διάλεξη της με θέμα: «Σύνδρομο Ευθραυστότητας και ακτινοθεραπευτής ογκολόγος», στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Γηριατρικής που διοργάνωνε στις 23 Ιουλίου η Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρία Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην Αγριά Βόλου.

Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη, η ευθραυστότητα είναι η συνθήκη εκείνη κατά την οποία αυξάνεται το ευάλωτο του ανθρώπου και μειώνονται οι αντοχές του οργανισμού και επακόλουθα οι δραστηριότητες όλων των λειτουργικών συστημάτων του. Με σειρά κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί διαγιγνώσκονται η αντοχή του ασθενούς σε συγκεκριμένες θεραπείες, η βιολογική και λειτουργική κατάστασή του και του παρέχονται σταδιακή και προσαρμοσμένη ενημέρωση και φροντίδα, σε μία περίοδο της ζωής του που ο καρκίνος του κάνει να αισθάνεται φοβισμένος, ανήμπορος και ευάλωτος. Στο πλαίσιο της παρεχόμενης θεραπευτικής αντιμετώπισης η ακτινοθεραπεία θεωρείται αποτελεσματική και πολύ καλά ανεκτή από τους ηλικιωμένους, καθώς δεν εμφανίζει ιδιαίτερες αντενδείξεις, τόσο στις ριζικές θεραπείες, όσο και στη χορήγηση παρηγορητικών θεραπειών για την απαλλαγή του ασθενή, από κάποια συμπτώματα.Ιούνιος 2016


9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου 23-26 Ιουνίου Elite City Resort, Καλαμάτα

Τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας που διενήργησε η ΑΚΟΣ για την χαρτογράφηση των διατροφικών μας συνηθειών και συμπεριφορών, παρουσίασε η Πρόεδρος της, ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο του 9ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου. Η Δρ. Κατσώχη έθεσε υπόψη του ακροατηρίου - αποτελούμενο από έγκριτους επιστήμονες - τα αποτελέσματα της έρευνας, συνδέοντας την έννοια της πρόληψης με την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και διατροφής που συμβάλει στην μακροζωία.


Ημερίδα «Βήματα ασθενών» 11 Ιουνίου 2016, Ξενοδοχείο "New Hotel" Αθήνα 

Ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα στο γιατρό και τον ασθενή, με τις δύο πλευρές να αναπτύσσουν μέσα σ’ ένα δημιουργικό κλίμα την οπτική και τα επιχειρήματα τους επιχείρησε η ημερίδα με τίτλο «Βήματα ασθενών», που διοργάνωσε το iatronet.gr, το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Αθήνα.
Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη εστίασε στον καθοριστικό ρόλο που παίζει για την θεραπευτική διαδικασία η σχέση εμπιστοσύνης που θα αναπτύξει ο ασθενής με τον θεράποντα γιατρό ενώ οι λοιποί συμμετέχοντες- επιστήμονες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων ασθενών- αναφέρθηκαν σε θέματα όπως η προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, ο ρόλος των social media στην επικοινωνία γιατρών και ασθενών αλλά και των ασθενών μεταξύ τους, ο ρόλος του εθελοντισμού αλλά και η ψυχολογική στήριξη των ασθενών. 


Μάιος 2016


7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Up to date 28 Μαΐου 2016, Ξενοδοχείο Crowne Plaza Αθήνα

Τις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπείας στην θεραπευτική αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα ανέλυσε η ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο του 7ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Up to date, Καρκίνος Πνεύμονα με θέμα "Η εποχή της εξατομικευμένης θεραπείας", το οποίο εστίασε στις νεώτερες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου πνεύμονα και διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ερευνητική Ομάδα Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία" στις 28 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza, στην Αθήνα.


Συνέδριο: «Στοχευμένες θεραπείες σε συμπαγείς αιματολογικές κακοήθειες και σε ψυχιατρικές παθήσεις» 6 & 7 Μαΐου 2016 Αίθουσα συνεδρίων ξενοδοχείου Elite City Καλαμάτα 

Με τη στήριξη της ΑΚΟΣ- η οποία παρακολουθεί ενεργά τον επιστημονικό διάλογο γύρω από τα θέματα της ατζέντας της- έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία, το συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρίας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών, στην Καλαμάτα, στις 6 και 7 Μαΐου 2016, με θέμα: «Στοχευμένες θεραπείες σε συμπαγείς αιματολογικές κακοήθειες και σε ψυχιατρικές παθήσεις.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε ενεργά ως Προεδρεύουσα στις εργασίες της έγκριτης επιστημονικής διοργάνωσης, η οποία εστίασε στις στοχευμένες θεραπείες σε όγκους του εγκεφάλου, στον καρκίνο του νεφρού, στις αιματολογικές κακοήθειες, στον καρκίνο του προστάτη, του μαστού και του πνεύμονα αλλά και στις ψυχιατρικές παθήσεις.
 

Μάρτιος 2016


Master Class «Καρκίνος τραχήλου της μήτρας» 18 Μαρτίου 2016 Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος, Νοσοκομείο Μητέρα. Αθήνα 

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε στο Master class “Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας” που διοργάνωσε το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας σε συνεργασία με την 1η Ογκολογική Κλινική του Υγεία στις 18 Μαρτίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος, στο Νοσοκομείο Μητέρα, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα προήδρευσε των εργασιών της ενότητας με θέμα: « Τοπικά προχωρημένη νόσος» στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκαν οι μέθοδοι της ριζικής ακτινοθεραπείας και της βραχυθεραπείας. 

Διημερίδα – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γυναίκα και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία»  ΑΚΟΣ & Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών  18/19 Μαρτίου 2016. Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών 

Πάτρα Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού ήταν το θέμα της ομιλίας της Προέδρου της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινας Κατσώχη, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με τίτλο «Γυναίκα και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία» που συνδιοργάνωσαν η ΑΚΟΣ και Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στις 18 & 19 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.Φεβρουάριος 2016
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου Επιστημονική Ημερίδα της 2470 Περιφέρειας του Rotary «Άνθρωπος και περιβάλλον» Αίθουσα Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 

Την αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος εξέτασε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Υγείας της 2470 Περιφέρειας του Rotary, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή ειδικών και εκλεκτών επιστημόνων από ένα ευρύ φάσμα.
Στο κατάμεστο ακροατήριο της αίθουσας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα "Πώς επέδρασαν οι περιβαλλοντικές αλλαγές στην εξέλιξη του ανθρώπου». Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και παραθέτοντας ιστορικά γεγονότα και δεδομένα, τεκμηρίωσε την καθοριστική επίδραση των περιβαλλοντικών αλλαγών στην ανθρώπινη πορεία.Ιανουάριος 2016
 

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 « Ο καρκίνος του πνεύμονα με μια άλλη … ματιά» Επιστημονική Ημερίδα της AKOΣ Crowne Plaza Hotel, αίθουσα Σωκράτης


Την θέαση του καρκίνου του πνεύμονα με μια «άλλη» ματιά που προϋποθέτει την ολιστική (βιο-ψυχο-κοινωνική) προσέγγιση του ασθενή και την εξατομικευμένη φροντίδα του, με την παράλληλη στήριξη του οργανισμού, του ψυχισμού και του κοινωνικού του περιβάλλοντος, επιχείρησε η διεπιστημονική συνάντηση που διοργάνωσε η ΑΚΟΣ, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Συμμετείχαν έγκριτοι επιστήμονες από τις εμπλεκόμενες ειδικότητες με τον ογκολογικό ασθενή (παθολόγοι-ογκολόγοι, χειρουργοί, ακτινοθεραπευτές κ.α), μέσα από τις τοποθετήσεις των οποίων αναδείχθηκε και ο καθοριστικός ρόλος της ακτινοθεραπείας στην διαδικασία της θεραπευτικής προσέγγισης.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής συνάντησης, η ΑΚΟΣ παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνάς της, για τον βαθμό εθισμού στο κάπνισμα του ογκολογικού ασθενή, τεκμηριώνοντας την ανάγκη, η διακοπή του καπνίσματος να αποτελεί μέρος του θεραπευτικού σχήματος, με την παροχή βοήθειας σε επιστημονικό επίπεδο.Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, «Φεστιβάλ Εθελοντισμού @ Πολιτισμού χωρίς σύνορα» Εκδήλωση για τον πρώτο κύκλο της παράστασης «Άμυαλη Βιολέτα» Αίθουσα Τερψιχόρη, Ξενοδοχείο Hilton

Η ΑΚΟΣ η οποία στήριξε ενεργά την θεατρική παράσταση «Η άμυαλη Βιολέτα» και τον διπλό στόχο της, αφενός την ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης για τον καρκίνο του μαστού γυναικών & ανδρών αλλά και την αποκατάσταση γυναικών με οικονομικές δυσκολίες μετά από μαστεκτομή, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εορταστική εκδήλωση της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου της παράστασης.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ανακοινώθηκε το όνομα της γυναίκας- μέλους του συλλόγου «Άλμα Ζωής» της οποίας το στήθος θα αποκατασταθεί μετά από μαστεκτομή, με τα έσοδα της παράστασης. Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επιθυμώντας να συμβάλλει περαιτέρω στην επιτυχία της δράσης ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν έναν κύκλο ακτινοθεραπειών στο ιδιωτικό νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται, σε ασθενή με οικονομικά προβλήματα, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα», παρουσία εκλεκτών εκπροσώπων από τον επιστημονικό χώρο αλλά και τον χώρο του εθελοντισμού.


Δεκέμβριος 2015Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, «Women on Leadership», Επετειακή Εκδήλωση του ΤΟΓΜΕ Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ αίθουσα «Γ. Κοντογεώργης»

Την εμπειρία της ως γυναίκα manager μετέφερε στο ακροατήριο της επετειακής εκδήλωσης των 20χρονων του ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών) η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη η οποία στη συνέχεια σύστησε την ΑΚΟΣ και τις πολυποίκιλες δράσεις της, που αφενός αναδεικνύουν την αξία της πρόληψης και της υιοθέτησης ενός υγιούς και ισορροπημένοι τρόπου ζωής και αφετέρου να προσφέρουν στήριξη τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.
Στην εκδήλωση με συντονίστρια την δημοσιογράφο Έμυ Λιβανίου, γυναίκες manager σε ηγετικούς θώκους σκιαγράφησαν την προσωπική τους πορεία προς την επιτυχία.


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, Ενημερωτική Εκδήλωση: «Ασκούμαι και Προλαμβάνω» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πεντέλης

Στα αγαθά της πρόληψης για την υγεία, όταν μετατρέπεται από απλή πληροφορία σε ενσυνείδητη δράση και συνδυάζεται με σωματική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «Ασκούμαι και προλαμβάνω».
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ΑΚΟΣ με την Physiogen και έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Πεντέλης, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων οι οποίοι χαρτογράφησαν τους βασικούς σταθμούς της πορείας προς μία ποιοτική μακροζωία.


Νοέμβριος 2015

12-15 Νοεμβρίου 2015. 23o Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας. Ξενοδοχείο « Candia Maris » Αμμουδάρα – Ηράκλειο Κρήτης


Στο επιστημονικό δυναμικό του αύριο, σε φοιτητές ιατρικής ανέπτυξε τις βασικές αρχές της ακτινοθεραπείας, η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ανταποκρινόμενη θετικά στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του 23oυ Μετεκπαιδευτικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Πανελλαδική Φοιτητική Ογκολογική Συνάντηση,που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο ΚρήτηςΟκτώβριος 2015


15 Οκτωβρίου2015, Βουλή των Ελλήνων


Η ΑΚΟΣ αλληλέγγυα και συνοδοιπόρος των μεγάλων κινημάτων και των δράσεων με κοινωνικό πρόσημο στο χώρο της υγείας, συμμετείχε στην συμβολική εκδήλωση της Europa Donna Hellas, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία του μαστού.
Το σήμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, σχηματίσθηκε στην πρόσοψη της Ελληνική Βουλής με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και ειδικών φωτιστικών εφφέ.
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στην Πρόεδρο της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης που στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές!


Εκδήλωση με άρωμα … γυναίκας. Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015. Αίθουσα « Μελίνα Μερκούρη», ώρα 18.00. Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού


Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ Δέσποινα Κατσώχη συναντήθηκε με τους δημότες Παπάγου Χολαργού σε μία εκδήλωση με... άρωμα γυναίκας, που φιλοξενήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου -Χολαργού σε αίθουσα του δημαρχείου.
Η Δρ Κατσώχη στην ομιλία της με θέμα « Γυναικείο στήθος: Πηγή ζωής και έμπνευσης» καθήλωσε το ακροατήριο, αναλύοντας το ρόλο του γυναικείου στήθους στη ζωή, την Τέχνη και τη θρησκεία από την αρχαιότητα έως σήμερα, επισημαίνοντας την ανάγκη η γυναίκα να κάνει την πρόληψη μέρος της καθημερινότητας της.
Συνοδοιπόρος της ΑΚΟΣ η Έρρικα Πρεζεράκου, Ερευνήτρια-Δημιουργός του Replace, υπεθύμισε στην ομιλία της με τίτλο « Όταν το σώμα αποκαλύπτει τα παράπονα της ψυχής» ότι το σώμα μας ΄΄μιλά΄΄ και μας προειδοποιεί όταν χάνει την σύνδεση του με την ψυχή μας.
Ήταν μία εκδήλωση με θετικό πρόσημο, που μας θυμίζει ότι με οδηγό την πρόληψη και με έναν υγιεινό ισσορροπημένο τρόπο ζωής, η καλή υγεία μας είναι στα χέρια μας!Σεπτέμβριος 2015
3 & 4 Σεπτεμβρίου 2015,  Συνέδριο «Διάγνωση & Θεραπεία του Καρκίνου» Cancer Diagnosis & Therapy Congress, Λονδίνο

«Η τριπλή θεραπευτική προσέγγιση ασθενών με «υψηλού ρίσκου» καρκίνο του προστάτη (ορμονοθεραπεία, βραχυθεραπεία με εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων I-125 και εξωτερική ακτινοθεραπεία) -Αποτελέσματα και νοσηρότητα» (Treatment of High Risk Prostate Cancer with aTrimodality Approach consisting of Hormonal Therapy, I-125 Brachytherapy Seed Implant and ExternalBeam Irradiation. Results and associated morbidity.)
Αυτό ήταν το θέμα της παρουσίασης της ομάδας βραχυθεραπείας με επικεφαλής την ακτινοθεραπευτή ογκολόγο Δρα Δέσποινα Κατσώχη, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο για την διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2015.
Ιούνιος 2015Συνέδριο. «Συντονισμός Ειδικοτήτων για την αξιολόγηση & εφαρμογή των μοριακά στοχευμένων θεραπειών στους συμπαγείς όγκους» 26-27 Ιουνίου 2015, Ξενοδοχείο Volos Palace, Βόλος

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συνέβαλε με τον επιστημονικό της λόγο και την επαγγελματική εμπειρία της στην επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου με θέμα: «Συντονισμός Ειδικοτήτων για την αξιολόγηση & εφαρμογή των μοριακά στοχευμένων θεραπειών στους συμπαγείς όγκους » που οργάνωσε η Ελληνική & Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας Α.Ν.Θ «Θεαγένειο», στις 26 & 27 Ιουνίου στο Βόλο.


Επιστημονική Εκδήλωση " Μεταμόσχευση μυελού των οστών", Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 , Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, Αθήνα

Στον κομβικό ρόλο της εθελοντικής προσφοράς στις σύγχρονες κοινωνίες εστίασε την ομιλία της η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών», που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΑΚΟΣ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς και με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας μυελού των οστών του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" .Την επιστημονική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» του Δήμου Κηφισιάς και ο Ροταριανός Όμίλος Κηφισιάς – Πολιτείας.
Εθελοντές της ΑΚΟΣ πραγματοποίησαν Δειγματοληψία και ενεγράφησαν μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους. 

41o ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας της ΑΚΟΣ για το κάπνισμα, 10-13 Ιουνίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton, Aθήνα 

Στην αναγκαιότητα οικοδόμησης νέων κοινωνικών προτύπων που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά απέναντι στο κάπνισμα εστίασε η ογκολόγος ακτινοθεραπευτής και Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η ΑΚΟΣ προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ των καπνιστών αλλά και τους λόγους που οδηγούν στην έναρξη αλλά και στη διακοπή του καπνίσματος.
Η Δρ Κατσώχη παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας της Πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Αληγέωργα στο 41ο ετήσιο πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Όπως επισήμαναν η ενεργέστερη παρουσία των επαγγελματιών υγείας είναι απαραίτητη στη συμβουλευτική της διακοπής του καπνίσματος και συμβάλλει καθοριστικά στα κατασταλτικά μέτρα της Πολιτείας.


Μάιος 2015

Άρθρο: "Η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη σε ασθενείς υψηλού ρίσκου" Διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό "molecular signature"

Η θεραπεία ασθενών με καρκίνο του προστάτη υψηλού ρίσκου με τον συνδυασμό βραχυθεραπείας (εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων) και εξωτερικής ακτινοθεραπείας και ορμονοθεραπείας ήταν το θέμα άρθρου της ομάδας βραχυθεραπείας με υπεύθυνη την ακτινοθεραπευτή ογκολόγο Δρα Δέσποινα Κατσώχη, το οποίο φιλοξένησε το τέταρτο τεύχος του έγκριτου διεθνούς ηλεκτρονικού περιοδικού "molecular signature" της ελληνικής και διεθνούς εταιρείας μοριακά στοχευμένων θεραπειών, με υπεύθυνο έκδοσης τον Δρα Γεώργιο Σαμέλη, παθολόγο ογκολόγο, Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

Επιστημονική Ημερίδα, «Μαζί με την παχυσαρκία», Κυριακή 10 Μαΐου 2015, Αμφιθέατρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Στην διατροφική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας εστίασε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Μαζί με την παχυσαρκία» που συνδιοργάνωσαν η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ και η Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 10 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 117). 

Έκθεση Τέχνης Smart Rotary, Σάββατο 9 Μαΐου 2015, Αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος» Δημαρχείου Κηφισιάς

Για τη σχέση ιατρικής και τέχνης και την εξέλιξη της μέσα στο χρόνο, μίλησε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στα εγκαίνια της έκθεσης Τέχνης Smart Rotary δίνοντας τη σκυτάλη στη νομικό-κριτικό τέχνης Αναστασία Μιχαήλ, να ξεναγήσει το κοινό μέσα από εικόνες στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο δήμος Κηφισιάς και ο Ροταριανός Όμιλος Κηφισιάς –Πολιτείας. 

15o Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, Ξενοδοχείο «The Met», Θεσσαλονίκη

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη προήδρευσε σε Στρογγυλό Τραπέζι («Νέα φάρμακα στην Ογκολογία») στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα: «Σύγχρονα Θέματα Ογκολογίας», που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και η Εταιρεία Ιατροβιολογικής Έρευνας του Καρκίνου, στη Θεσσαλονίκη.


Απρίλιος 2015


Τηλεοπτική συνέντευξη, Περιπέτειες υγείας με τη Βάνα Κεκάτου, Action 24 

Σε κρίσιμες ερωτήσεις που αφορούν στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας απάντησε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη προσκεκλημένη της δημοσιογράφου Βάνας Κεκάτου στην εκπομπή «Περιπέτειες υγείας» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24. Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητη νόσος και η γεωμετρική αύξηση των αποθεραπευμένων- ανάμεσα τους και πολλά νέα παιδιά- που συνεχίζουν την ζωή τους φυσιολογικά μετά την εμπειρία του καρκίνου, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα. Αναφερόμενη στο έργο της ΑΚΟΣ η Δρ. Κατσώχη υπογράμμισε ότι έχει διπλό χαρακτήρα: αφενός να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στην πρόληψη του καρκίνου και αφετέρου να στηρίξει τους αποθεραπευμένους στη νέα σελίδα της ζωής τους. 

Επιστημονική εκδήλωση της ΑΚΟΣ, Η Πρόληψη είναι το κλειδί της σωματικής & ψυχικής υγείας, Σάββατο 25 Απριλίου 2015, Ξενοδοχείο “Grecian Castle”, Χίος

Πλήθος κόσμου αλλά και το επιστημονικό δυναμικό της Χίου αγκάλιασαν με θέρμη το μήνυμα της ΑΚΟΣ για την αξία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην μακρά αλυσίδα των προορισμών σταθμών της μη κερδοσκοπικής εταιρίας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο: «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» και σύνθημα: «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου». Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας με θέμα: « Πρόληψη – Το κλειδί της σωματικής & ψυχικής υγείας», η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επισήμανε: « “Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου” σημαίνει ότι αποβάλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του», αναλύοντας παράλληλα τα οφέλη της πρωτογενούς, της δευτερογενούς και της τριτογενούς πρόληψης. Η επιστημονική ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου και της Μ.Κ.Ο. «Δράση για την Ψυχική Υγεία». Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε διάλεξη-συζήτηση με θέμα «Υποστηρικτική και αναλγητική θεραπεία του ογκολογικού ασθενή», για τους γιατρούς του νησιού, που δημιούργησε γέφυρες επικοινωνίας των επιστημόνων της ΑΚΟΣ με τους συναδέλφους της Χίου. 

Κέντρο Αδρονικής Θεραπείας (CNAO), Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, Παβία Ιταλίας 

Το διεθνούς φήμης Κέντρο Αδρονικής Θεραπείας (CNAO) στην Παβία της Ιταλίας, επισκέφθηκε η Δρ. Κατσώχη, η οποία είχε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τους επιστήμονες του Κέντρου, αναφορικά με τις νέες μεθόδους θεραπείας καρκινικών όγκων με ακτινοβολίες, με τη χρήση ιόντων άνθρακα και πρωτονίων.

Μάρτιος 2015


Επιστημονικό Ινστιτούτο San Raffaele, Δευτέρα και Τρίτη , 30-31 Μαρτίου 2015, Ιταλία 

Το μεγαλύτερο κέντρο ιδιωτικής έρευνας στην Ιταλία, το Επιστημονικό Ινστιτούτο San Raffaele, επισκέφθηκε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη η οποία είχε μακρά συζήτηση με στελέχη της επιστημονικής του ομάδας, αναφορικά με τις νέες τεχνικές στην ακτινοχειρουργική. 

3ο Συμπόσιο Κλινικής Ογκολογίας, Σάββατο και Κυριακή, 28-29 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Mediterranean, Ρόδος 

Η Δρ. Κατσώχη συνεισέφερε με την επιστημονική της εμπειρία στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας, που έλαβε χώρα στη Ρόδο, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και με την συμμετοχή επιστημόνων από το χώρο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Παθολογικής Ογκολογίας και της Μοριακής Βιολογίας Στόχος της επιστημονικής συνάντησης, η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και η συνεχής επιστημονική ενημέρωση στο πεδίο της Κλινικής Ογκολογίας, για την παροχή υψηλών ιατρικών υπηρεσιών στον ασθενή από τα Δωδεκάνησα. 

30ο Επετειακό Συνέδριο Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, (Ε.A.U.), Παρασκευή έως Τρίτη, 20-24 Μαρτίου 2015, Μαδρίτη Ισπανίας

Στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, της ουροδόχου κύστεως και άλλων ουρολογικών καρκίνων, εστίασε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο των εργασιών του 30ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας που είχε σύνθημα « Μοιράζοντας την γνώση , ανεβάζουμε το επίπεδο της φροντίδας του Ουρολογικού Ογκολογικού Ασθενούς ».

Θεατρική παράσταση «Η άμυαλη βιολέτα», Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, Θέατρο Αλκμήνη , Aθήνα

Η AKOS LIFE στήριξε την θεατρική παράσταση « Η άμυαλη βιολέτα », ένα έργο που χρησιμοποίησε τη δύναμη του θεάτρου αφενός για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ενημέρωση τις γυναίκες από νεαρή ηλικία, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και αφετέρου να στηρίξει τις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή καθώς μέρος των εσόδων παραχωρήθηκαν σε γυναίκες που δεν είχαν την οικονομική ή ασφαλιστική δυνατότητα να αποκαταστήσουν τον μαστό τους, μετά την περιπέτεια του καρκίνου.

Φεβρουάριος 2015 

Εκδήλωση Κοπής Πίτας ,του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, Σύνδεσμος Ελλήνων Αιγυπτιωτών, Aθήνα 

Η Πρόεδρος της AKOS LIFE , κ. Δέσποινα Κατσώχη με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της καθιερωμένης κοπής της πίτας του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» , δηλώνοντας έμπρακτα την εκτίμηση και την συμπαράστασή της στο έργο του Συλλόγου αυτού. 

Εκδήλωση Κοπής Πίτας ,της Επιστημονικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, Κυριακή 1Φεβρουαρίου 2015, αίθουσα Αθηναΐδα, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός 

Η Πρόεδρος της AKOS LIFE , κ. Δέσποινα Κατσώχη παρευρέθη στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ε.Μ.Ε.Ι.Σ δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση στο έργο του Συλλόγου χορηγώντας στους πρώην ασθενείς που πέρασαν την δοκιμασία με την ασθένεια του καρκίνου, μεγάλο αριθμό Ημερολογίων Αποθεραπείας .

Ιανουάριος 2015 

Επιστημονική Ημερίδα υπό την διοργάνωση της ΑΚΟΣ, Ιερά Πύελος & Καρκίνος Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, αίθουσα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, DIVANI CARAVEL HOTEL

Στην ιερά πύελo που φυλάσσει την αναπαραγωγική και γενετήσια λειτουργία, στους καρκίνους που εκδηλώνονται σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, στη θεραπεία τους, αλλά και στην αναγκαιότητα διασφάλισης της ομαλής συνεργασίας των εμπλεκομένων ειδικοτήτων, εστίασε επιστημονική ημερίδα της ΑΚΟΣ με θέμα « Ιερά Πύελος και Καρκίνος» Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες επιστήμονες, εστίασε στην αγαστή συνεργασία των ειδικοτήτων καθώς όπως υπογράμμισε: «Η ιερά πύελος εκδηλώνει ογκολογικά περιστατικά δυνητικά ιάσιμα στα πρώιμα στάδια, άρα η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση τους, με την ακτινοθεραπεία να παίζει σημαντικό ρόλο, σε συνεργασία με άλλες θεραπευτικές μεθόδους (χειρουργική, χημειοθεραπεία και νεότερα φάρμακα)». Υπογράμμισε δε ότι η εξατομικευμένη θεραπεία είναι η νέα πραγματικότητα που οφείλουμε να προσεγγίσουμε για καλύτερα αποτελέσματα στην θεραπεία του καρκίνου.

4o Συνέδριο της Γ΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής , της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Καρκίνος Μαστού 2015 Τι άλλαξε , τι αλλάζει», Παρασκευή30 Ιανουαρίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton , Aθήνα 

Στις εξελίξεις των τελευταίων ετών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και στην καθοριστική συμβολή της ακτινοθεραπείας, εστίασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Γ΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική, η Δ΄ Χειρουργική Κλινική και η Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Καρκίνος Μαστού 2015 Τι άλλαξε , τι αλλάζει».  Μετά από προτροπή των διοργανωτών η Δρ. Κατσώχη παρουσίασε το έργο της ΑΚΟΣ, επισημαίνοντας ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία της οποίας είναι Πρόεδρος, κινείται ταυτόχρονα σε κοινωνικό και επιστημονικό πεδίο. 


Δεκέμβριος 2014


«1η Διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού. Από τη θεωρεία στην πράξη» Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Τι αλλάζει για το σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας στην εποχή του φρουρού λεμφαδένα» ήταν το θέμα που ανέπτυξε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετέχοντας στην στρογγυλή τράπεζα: «Ερωτήματα για Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους», στο πλαίσιο της «1ης Διεπιστημονικής προσέγγισης του καρκίνου του μαστού. Από τη θεωρεία στην πράξη», που διοργάνωσαν η Χειρουργική Κλινική Μαστού και οι Β΄ και Γ΄ Ογκολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Metropolitan.
Στο πλαίσιο της επιστημονικής διοργάνωσης αναπτύχθηκαν τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στη συμβολή της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού με τις νεότερες τεχνικές υψηλής αποτελεσματικότητας και χαμηλών παρενεργειών. 


Ημερίδα «Δέκα χρόνια ΡΕΤ, δέκα χρόνια μοριακή απεικόνιση» Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος – ΜΗΤΕΡΑ- Αθήνα

Η ΔΡ. Δέσποινα Κατσώχη με την επιστημονική της εμπειρία συνέβαλε στην επιτυχή ολοκλήρωση της στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «PET/CT και ογκολογία ΙΙ- PET/CTκαι Ακτινοθεραπεία» που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Δέκα χρόνια ΡΕΤ- Δέκα χρόνια μοριακή απεικόνιση» που διεξήχθη το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014. στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος (ΜΗΤΕΡΑ), με διοργανωτή το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.Νοέμβριος 2014


« ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ , Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 Θέατρο Βαdminton, Aθήνα

Η Πρόεδρος της AKOS LIFE , Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, βρέθηκε στο πλευρό των μελών του παραρτήματος Λειβαδιάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, για τη διάδοση του μηνύματος ότι ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητη νόσος αλλά μία εμπειρία που μπορείς να την ξεπεράσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου, ανοίγοντας μία νέα σελίδα.
Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησε να μεταδώσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (Παράρτημα Λειβαδιάς) με την παρακολούθηση της παράστασης «Θα περάσει κι αυτό» στο θέατρο Badminton .

« YWCA» 13 Νοεμβρίου 2014 Τίρανα Αλβανίας

Η AKOS LIFE στήριξε για τρίτη συνεχή χρονιά τις δραστηριότητες της YWCA Τιράνων Αλβανίας με την Πρόεδρό Δρ Δέσποινα Κατσώχη, να αναλύει σε γυναικείο ακροατήριο τα οφέλη της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ακολούθησε κλινική εξέταση μαστών και δέρματος των παρισταμένων .

« International Scientific Conference – Colorectal Conference in the Conference Hall, 15 Νοεμβρίου 2014 Τίρανα Αλβανίας
Η Πρόεδρος Δρ Δέσποινα Κατσώχη με την επιστημονική εμπειρία της συνέβαλε στην επιτυχία του Συνεδρίου που διοργάνωσε η Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Αλβανίας σε συνεργασία με τους Ιατρούς Ακτινοθεραπευτές – Ογκολόγους Ελλάδας - Ιταλίας & Τουρκίας, με την στήριξη του Νοσοκομείου Υγεία Τιράνων Αλβανίας, αναπτύσσοντας το θέμα : “Radiation therapy in advanced and recurrent rectal cancer”Οκτώβριος 2014« Palliative Care in Ongology Symposium - Παρηγορητική Θεραπεία στην Ογκολογία 24-25 Οκτωβρίου 2014, Βοστώνη »

Στo πλαίσιο της Αμερικάνικης Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων ( ASCO ) η Ογκολογική Ακτινοθεραπευτική Συνεργασία συμμετείχε με εργασία που είχε θέμα “ Έγκαιρη Παρέμβαση με Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία σε Eπώδυνες Οστικές Μεταστάσεις – Early Integration of Stereotactic Radiation Therapy in Painful Bone Metastases”.
H Δρ Δέσποινα Κατσώχη αναπτύσσοντας το θέμα υπογράμμισε ότι η Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία Σώματος είναι βραχείας διάρκειας και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των οστικών μεταστάσεων, προσθέτοντας ότι η ανακούφιση του ασθενούς επιτυγχάνεται άμεσα χωρίς αξιοσημείωτες παρενέργειες.22ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο 16-19 Οκτωβρίου 2014, Ηράκλειο Κρήτης Ξενοδοχείο Creta Maris »

Η Δρ Κατσώχη Δέσποινα συμμετείχε στο Συνέδριο ως Υπεύθυνη Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος του Κέντρου Βραχυθεραπείας του Προστάτη . Την παρουσίαση του θέματος : «Η μέθοδος βραχυθεραπείας real Time στην αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο προστάτη (ΚΠ) με όγκο αδένα > 50CM3 », έκανε ο Ιατρός κ. Βασίλειος Σκουτέρης.
Όπως επισημάνθηκε η βραχυθεραπεία σε μεγάλους προστάτες με τη μέθοδο Real Time είναι εφικτή (97% των ασθενών έλαβε την απαιτουμένη δόση) ενώ υπογραμμίστηκε ότι η νοσηρότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα λόγω του συνεχούς ελέγχου κατανομής των δόσεων της ουρήθρας και του ορθού. 


Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας της ΑΚΟΣ για το κάπνισμα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, αίθουσα Αριστοτέλης 


Με στόχο να χαρτογραφήσει το προφίλ των καπνιστών, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αρχίζουν το κάπνισμα, τους παράγοντες που θα τους οδηγούσαν στη διακοπή του αλλά και τη στάση των πολιτών απέναντι στο κάπνισμα, η ΑΚΟΣ διενήργησε διαδικτυακά έρευνα. Τα αποτελέσματα της, που θα ενδυναμώσουν με συγκεκριμένες δράσεις την πανελλαδική εκστρατεία της ΑΚΟΣ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης, παρουσίασε η Πρόεδρος της Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, κατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 18.00 στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (αίθουσα Αριστοτέλης). Στην εκδήλωση συνεισέφερε με τον επιστημονικό του λόγο ο Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος ο οποίος έχει διακριθεί για τις πρωτοποριακές μελέτες του σχετικά με την παθοφυσιολογία του στρες. Συνοδοιπόρος στον αγώνα της ΑΚΟΣ, στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη διαχείριση του στρες και το κάπνισμα.

1ο Ελληνικό FORUM ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ , Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Πρόεδρος της AKOS LIFE στήριξε ενεργά την πρώτη δράση των Γυναικών στην Ογκολογία όπου στα πλαίσια του 1ου FORUM που διοργάνωσαν και το οποίο πλαισιώθηκε από συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο «ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ » και με την συμμετοχή των Γ. Κότσιρα, Ε. Τσαλιγοπούλου και του Ζ. Καρούνη.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο ανά την Ελλάδα.

Συνέδριο « Καθ’ οδόν προς το βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία» Ξενοδοχείο Crowne Plaza 3 -5 Οκτωβρίου 2014 

H Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία « Καρκίνος, Εκπαίδευση, Έρευνα & Κλινική Πράξη » διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα « Καθ΄οδόν προς το βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία » από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 , προήδρευσε στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα « Καρκινογένεση σχετιζόμενη με την ακτινοθεραπεία και τη χημειοθεραπεία. Τί γνωρίζουμε και τί μπορούμε να προλάβουμε». 


Νοσοκομείο Υγεία, Επιστημονική Συνάντηση, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 


Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε σε επιστημονική συνάντηση των ιατρών του Νοσοκομείου Υγεία όπου παρουσίασε το θέμα : “ Προεγχειρητική Ακτνο - Χημειοθεραπεία”. 

Σεπτέμβριος 2014

« Άλμα ζωής - 6ος αγώνας δρόμου» , Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο, Αθήνα 

ΚΑΙ η ΑΚΟΣ ήταν στο Ζάππειο για να στηρίξει τον « 6ο αγώνα δρόμου – περιπάτου Greece race for the cure” που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στο Ζάππειο. Ήταν εκεί για να τιμήσει την πρωτοβουλία της οργάνωσης Άλμα Ζωής, που διοργάνωσε ένα Μαραθώνιο υπέρ της θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Ήταν εκεί για να τιμήσει όσους πάλεψαν και παλεύουν με τη νόσο, ήταν εκεί για να τιμήσει τον αγώνα των γυναικών που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο, πολλές με έντονα ακόμα τα σημάδια της περιπέτειας στο σώμα τους. Ήταν εκεί για να γιορτάσει τη νίκη όλων των γυναικών και θα είναι παρούσα σε κάθε εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία να διατρανωθεί το μήνυμα ότι σήμερα ο καρκίνος είναι σε μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίσιμος, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας.

«Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής», 27 Σεπτεμβρίου, Μύρινα, Λήμνος 

Ναι στην πρόληψη είπαν οι πολίτες της Λήμνου παρακολουθώντας την επιστημονική ημερίδα της ΑΚΟΣ με θέμα: «Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο.
Εξίσου ενθαρρυντική ήταν και η συμμετοχή των επιστημόνων του νησιού που έρχονται σε επαφή με τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι πλαισίωσαν την επιστημονική εκδήλωση της ΑΚΟΣ με θέμα: «Υποστηρικτική και αναλγητική θεραπεία του ογκολογικού ασθενή», ενισχύοντας έτσι τη γέφυρα που χτίζει η ΑΚΟΣ για να ενώσει το επιστημονικό δυναμικό της περιφέρειας με εξειδικευμένους ογκολόγους επιστήμονες, με στόχο την ενίσχυση των ασθενών με καρκίνο.
Και οι δύο δράσεις της ΑΚΟΣ πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου. 

EUROPEAN – ASIAN SOCIETY OF SURGICL ONGOLOGY & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΜΑΣΤΟΥ, 19 Σεπτεμβρίου, Κτήμα Νάσιουτζικ 

Η Δρ Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε στο Φιλανθρωπικό Δείπνο που οργάνωσε η European – Asian Society of Surgicl Oncology ( EUASSO ) μαζί με την «Ελληνική Εταιρία Απεικόνισης Μαστού» ( ΕΕΑΜ ) στο Κτήμα Νάσιουτζικ στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος θεραπείας τους . 

« 1st EUASSO Congress , 18-20 Σεπτεμβρίου 2014 , Αθήνα ,Ξενοδοχείο Αpollon Divani Palace 

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) σε συνεργασία με την European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO) διοργάνωσε διεπιστημονική διεθνή ημερίδα, αφιερωμένη στις «Οριακές – Προ -καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού» με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της διεθνούς ημερίδας, η Δρ Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα «The Evolution of Breast Radiotherapy Breast Cancer in Young Women» δηλ. « Η εξέλιξη της ακτινοθεραπείας και οι ιδιαιτερότητες νέων γυναικών με καρκίνο μαστού» επικεντρώνοντας στις νεότερες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές οι οποίες εφαρμόζονται επιτυχώς στις νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Οι νέες αυτές τεχνικές όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη, δρουν στοχευμένα, με εξαιρετικά αποτελέσματα, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής της ασθενούς, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποθεραπεία της .

«4th International Lung Cancer Seminar , ξενοδοχείο Hilton Athens, 5 – 6 Σεπτεμβρίου 2014» 

Στο πλαίσιο του 4th International Lung Cancer Seminar, το οποίο έλαβε χώρα στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton Athens στην Αθήνα , η Δρ Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα «Brainmetastasis: γ-knife vs whole brain radiation vs both. Survival, quality of life, cost». Η εμπειρία της και η επιστημονική της κατάρτιση συνέβαλαν δημιουργικά στην εποικοδομητική έκβαση του συνεδρίου . 

Αύγουστος 2014

«Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής», Κυριακή 3 Αυγούστου, Ανάβρα, Μαγνησίας

Το παραδοσιακό – πρότυπο χωριό Ανάβρα Μαγνησίας αποτέλεσε σταθμό της Πανελλαδικής Εκστρατείας της ΑΚΟΣ για την πρόληψη του καρκίνου.
Η επιστημονική της ημερίδα με θέμα « Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας « ΑναβραΖΩ ».
Το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώθηκε στις πολλές ερωτήσεις που υπέβαλε στους επιστήμονες της ΑΚΟΣ μετά την ολοκλήρωσαν των παρεμβάσεων τους, απορίες οι οποίες οδήγησαν σε ένα δημιουργικό διάλογο των δύο πλευρών με τελικό συμπέρασμα ότι ο καρκίνος δεν είναι μία ανίκητη νόσος.


Ιούλιος 2014

Η ΑΚΟΣ και το ΕΚΟΓΙ στην Καλαμάτα, «Η πρόληψη του καρκίνου», Κυριακή 6 Ιουλίου,  Συνεδριακό Κέντρο, Hotel Elite


Η «ΆΚΟΣ» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης της «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» ένωσε τις δυνάμεις της με το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής (ΕΚΟΓΙ) με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου .
«Η πρόληψη του καρκίνου» ήταν το θέμα της Επιστημονικής Εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου ELIT με τη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων.
Η Επιστημονική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΚΟΓΙ που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα (4 - 6 Ιουλίου).
Με αφορμή την Επιστημονική εκδήλωση η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη και ο Πρόεδρος του ΕΚΟΓΙ Χρήστος Παπαφράγκος υπογράμμισαν: « Με ακράδαντη την κοινή μας πεποίθηση ότι το επιστημονικό μας έργο πρέπει να έχει και κοινωνικό πρόσημο, εκμεταλλευθήκαμε την παρουσία μας στην Καλαμάτα για επιστημονικούς λόγους και ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να μιλήσουμε στο κοινό για τη σημασία της πρόληψης.


Ιούνιος 2014

« Η πρόληψη του καρκίνου και η φροντίδα του αποθεραπευμένου», Σάββατο 21 Ιουνίου, Ερμούπολη, Σύρου


Στην Ερμούπολη της Σύρου βρέθηκε η ΑΚΟΣ το Σάββατο 21 Ιουνίου για να διατρανώσει τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου, μέσα από τη διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα « Η πρόληψη του καρκίνου και η φροντίδα του αποθεραπευμένου
Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Σύρου – Κυκλάδων καθώς και του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης Σύρου.
Όπως τόνισε στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ Δέσποινα Κατσώχη, η πρόληψη αποτελεί μια ενσυνείδητη και καθημερινή δράση.
Οι λοιποί επιστήμονες που πλαισίωσαν την εκδήλωση ανέλυσαν θέματα σχετικά με την χρησιμότητα του απεικονιστικού ελέγχου του μαστού , την σημασία του ετήσιου check-up για την πρόληψη ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε αποθεραπευμένη η οποία τόνισε ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί !

« 1st EUASSO Congress” Παρασκευή 19 Ιουνίου 2014, Divani Apollon Palace, Αθήνα 

Η Διεπιστημονική διεθνής ημερίδα ήταν αφιερωμένη στις «Οριακές – Προ-καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού» με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της η Δρ. Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα: « The Evolutionof Breast Radiotherapy Breast Cancer in Young Women» παρουσιάζοντας τις νέες εξελιγμένες μεθόδους της ακτινοθεραπείας καθώς και τις ιδιαιτερότητες των νεαρών γυναικών με καρκίνο μαστού.


Μάιος 2014

«3η Ετήσια Ημερίδα Ογκολογίας Στόματος», Σάββατο 17 Μαΐου, Αμφιθέατρο Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών


Η φροντίδα του στόματος, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου, για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του οργανισμού του ασθενή από παρενέργειες της θεραπείας, βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Υποστηρικτικής Αγωγής του Στόματος στον Ογκολογικό Ασθενή (ΕΕΥΑΣΟΑ). 
Στις παρεμβάσεις της η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη εστίασε στη θεματική βελτίωση των θεραπευτικών τεχνικών για την αντιμετώπιση του καρκίνου που αυξάνουν τις πιθανότητες πλήρους ίασης του ασθενούς. Ωστόσο χαρακτήρισε το στόμα περίπλοκο όργανο που απαιτεί διαρκή φροντίδα. Στο επίπεδο της πρόληψης σημείωσε: «Το κάπνισμα σε συνδυασμό με την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ αποτελούν βασικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του στόματος, ενώ τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα παίζουν και αυτά ρόλο»

«6ο Διεθνές Συνέδριο της ΤΟΓΜΕ, womenonleadership 24/7, Τρίτη 13 Μαΐου, Μουσείο Ακρόπολης


Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ και Μέλος του Δ.Σ του Τομέα ανάπτυξης Γυναικών συμμετείχε στο συνέδριο του ΤΟΓΜΕ με θέμα «Women on leadership: twenty four seven» το ποίο εστίασε στο ρόλο της σύγχρονης γυναίκας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και στις ιδιαιτερότητες της πορείας της προς την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας, μία πορεία που σηματοδοτείται από πολλές νίκες και “successstory”.


« Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα : ΄΄Πρόληψη από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος ’’ , Τετάρτη 7 Μαΐου , Αρσάκειο Τιράνων »


«Πρόληψη από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος » ήταν το θέμα που ανέπτυξε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη , στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επιμόρφωσης που έλαβε χώρα στο Αρσάκειο Τιράνων.
Η Δρ Κατσώχη η οποία προήδρευσε της επιστημονικής εκδήλωσης ανέλυσε στο κατάμεστο ακροατήριο , που αποτελούνταν από μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου , τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος


«1ο Συνέδριο Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών», Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Μαΐου 2014, Αγριά Μαγνησίας


Στην εξέλιξη της απεικόνισης που έχει σαν συνέπεια την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και την ανάπτυξη εξατομικευμένων στρατηγικών ριζικής αντιμετώπισης της νόσου εστίασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Όπως επισήμανε: «Οι χειρουργικές τεχνικές είναι πλέον λιγότερο ακρωτηριαστικές και ρομποτικά καθοδηγούμενες. Η Ακτινοθεραπευτική αγωγή είναι στοχευμένη και απεικονιστικα καθοδηγούμενη με λιγότερες παρενέργειες στα υγιή κύτταρα.» Στο πλαίσιο του συνεδρίου τονίστηκε ότι η αποκωδικοποίηση της λειτουργίας του καρκινικού κυττάρου βελτίωσε θεαματικά τον τομέα παρασκευής φαρμάκων με συγκεκριμένη δράση στην καρκινογένεση και την αγγειογέννεση.

Απρίλιος 2014

«Η πρόληψη του καρκίνου και η φροντίδα του αποθεραπευμένου», Σάββατο 12 Απριλίου 2014, Αίθουσα «Βασιλική του Αγίου Μάρκου» , Ηράκλειο Κρήτης

Η Κρήτη αποτέλεσε σταθμό της Πανελλαδικής εκστρατείας της ΑΚΟΣ με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα». Με σύνθημα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» οι επιστήμονες της, μίλησαν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας για την αξία της πρόληψης αλλά και για τα «πολλά πρόσωπα» του καρκίνου.

«Πρόληψη- έγκαιρη διάγνωση-αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»,Παρασκευή 11 &Σάββατο 12 Απριλίου 2014, μικρό Αμφιθέατρο Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν στον καρκίνο του μαστού με επίκεντρο τις νεώτερες τεχνικές στην ακτινοθεραπεία του μαστού αποτέλεσαν το θέμα της ομιλίας της Δρος. Δέσποινας Κατσώχη, η οποία στήριξε για μία ακόμη φορά έμπρακτα το έργο των συλλόγων: «Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας & Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών», « Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού» και Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "'Αλμα Ζωής".

Μάρτιος 2014

«Όγκοι μαλακών μορίων & οστών, Ιδιαιτερότητες στην Συντηρητική, Χειρουργική και Νοσηλευτική Αντιμετώπιση», Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, Αίθουσα διαλέξεων Ν.Λούρος

Η Δρ. Κατσώχη εστίασε στον καθοριστικό ρόλο και στις προοπτικές της ακτινοθεραπείας όσον αφορά στην αποθεραπεία συγκεκριμένων κακοηθειών, η οποία με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας προσφέρει υψηλή στόχευση προστατεύοντας τους υγιείς ιστούς του οργανισμού.

Φεβρουάριος 2014


“Prostate cancer symposium 2014, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου-Σάββατο 1η Μαρτίου, Arizona
Τo Κέντρο Βραχυθεραπείας Προστάτη συμμετείχε στις εργασίες του 3oυ Συμπόσιου για τον καρκίνο του προστάτη, αναπτύσσοντας το θέμα: ” Testosterone Recovery (TR) and PSA Increase Following Neoadjuvant Hormone Therapy (NHT) with Prostate Irradiation”.

«Η Αγάπη! Τίποτα άλλο δεν αξίζει», Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, Θέατρο Badminton
Μέσα από τις νότες της μουσικής και τις ξεχωριστές ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα και του Μίλτου Πασχαλίδη ταξίδεψε το μήνυμα της ΑΚΟΣ «αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».

«Φροντίζω- Ανακουφίζω- Στηρίζω», υποστηρικτική & παρηγορητική αγωγή ασθενών με καρκίνο, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Η παρηγορητική και υποστηρικτική αγωγή του ασθενή με καρκίνο, βρέθηκε στο επίκεντρο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΑΚΟΣ και στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από τους χώρους της Νευροχειρουργικής, της Νευρολογίας, της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ορθοπεδικής, της Παθολογίας-Ογκολογίας και της Αναισθησιολογίας.
Στo πλαίσιοo της ημερίδας η ΑΚΟΣ ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός διεθνώς πρωτοπόρου Πιλοτικού Ερευνητικού Προγράμματος το οποίο διενεργείται υπό την εποπτεία της Προέδρου της ΑΚΟΣ ογκολόγου- ακτινοθεραπευτή Δρ. Δέσποινας Κατσώχη και αφορά στη φαρμακευτική συμμόρφωση καρκινοπαθών σε αναλγητικές ουσίες και σε συμπληρώματα διατροφής.


Ιανουάριος 2014

“3rd Lung Cancer network: from the bench to the bedside”, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου- Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, Hilton Hotel Athens
Στον καθοριστικό ρόλο της ακτινοθεραπείας στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στην ανακοίνωση της με θέμα: “ Personalized adaptive radiation therapy using image guided approach in patients with lung cancer”.

Δεκέμβριος 2013

«3ο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης», 13-15 Δεκεμβρίου, Συνεδριακό Κέντρο  «Ν. Λούρος». Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ
Οι επιστήμονες από τον χώρο της Ογκολογίας και της Απεικόνισης ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα κοινό πεδίο δράσης με στόχο τη διάγνωση και στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου μέσω της απεικόνισης. Στη διάλεξη της, η Δρ Κατσώχη παρουσίασε την στενή σχέση και αλληλοεπίδραση ανάμεσα στην απεικόνιση και στην ογκολογία και ιδιαίτερα στην ακτινοθεραπεία με την ανάπτυξη νέων τεχνικών μεγάλης ακρίβειας. (Click Here)


Νοέμβριος 2013

«Multidisciplinary Care Discussions in Oncology», 29-30 Νοεμβρίου, Ξενοδοχείο Athens Hilton. Διοργάνωση Νοσοκομείο Μητέρα (Ηλίας Αθανασιάδης Ογκολόγος-Παθολόγος).
«Η ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του ορθού. Νεώτερες εξελίξεις» ήταν το θέμα που ανέπτυξε η Δρ. Κατσώχη στο πλαίσιο διαδραστικής τράπεζας με τη συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων.


«Καρκίνος. Μπορεί να νικηθεί», Κ.Ε.Φ.Ι 10η Επιστημονική Ημερίδα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα.

Η Δρ. Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα: «Ακτίνες ζωής», στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας που εστίασε στις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το χώρο της κλινικής ογκολογίας.


«31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας», Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

Η ΆΚΟΣ παρούσα στα σημαντικά κοινωνικά και επιστημονικά γεγονότα, που προάγουν τον εθελοντισμό αλλά και τον ισορροπημένο τρόπο ζωής, στήριξε με την ενεργό συμμετοχή της την προσπάθεια των «Γιατρών χωρίς σύνορα».


«Η Πρόληψη του καρκίνου και η φροντίδα του αποθεραπευμένου», Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Δημαρχείο Δράμας.

Επιστήμονες της ΑΚΟΣ σε συνεργασία με συναδέλφους τους της περιφέρειας ανέλυσαν θέματα πρόληψης του καρκίνου αλλά και φροντίδας του αποθεραπευμένου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Ροταριανού Ομίλου Κηφισιά – Πολιτεία, του Δήμου Δράμας και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας.


Οκτώβριος 2013“3rd Congress-Mediterranean Multidisciplinary Oncology Forum”, 24-26 October, Divani Caravel, MMOF.

Αναρτημένη ανακοίνωση με θέμα: “Treatment of Locally Advanced (High Risk) Prostate Cancer (PCa) by a Combination of Hormonal Therapy, Brachytherapy and External Beam Irradiation Boost”.


«1η Βαλκανική Συνάντηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού»,18-20 Οκτωβρίου 2013, Σύλλογος Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης.

Η Πρόεδρος της ΆΚΟΣ ανέπτυξε εισήγηση με θέμα τον μαστό που αποτελεί το αρχαιότερο σύμβολο της γυναίκας και πως αυτό παρουσιάζεται στον σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου.«Online Πωλήσεις και Προώθηση στον Κλάδο της Υγείας», Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου Eltrun (Ο.Π.Α), 18-19 Οκτωβρίου 2013, Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel.

Τα οφέλη της βραβευμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής mastos ανέλυσε η Δρ. Κατσώχη η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία ιατρικής και τεχνολογίας με στόχο την εκπαίδευση των ασθενών σε θέματα συμμόρφωσης στη λήψη των αναλγητικών.

Σεπτέμβριος 2013

«Καρκίνος του Πνεύμονος. Από την στοχευμένη διάγνωση στην εξατομικευμένη θεραπεία», Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, Τίρανα.
Η Δρ. Κατσώχη εστίασε στις νέες διαγνωστικές και τεχνολογικές μεθόδους, που επιτρέπουν πλέον την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.


6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Εταιρείας ELEKTA, 12-15 Σεπτεμβρίου 2013, Ξενοδοχείο Sheration Ρόδος.

Η εφαρμογή νέων ακτινοθεραπευτικών τεχνικών για την ριζική αντιμετώπιση ανεγχείρητων καρκίνων σε διάφορες περιοχές του σώματος με έμφαση στον πνεύμονα απασχόλησε το συνέδριο, στο οποίο η Δρ. Κατσώχη παρουσίασε την εμπειρία της επιστημονικής ομάδος της σε θέματα στερεοταξίας.


Ιούνιος 2013

«αλλαΖΩ», Προσπερνώντας τον καρκίνο», Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ώρα 10:30, Ιωνικό Κέντρο
Αποθεραπευμένοι και εθελοντές της ΑΚΟΣ, σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στο Ιωνικό Κέντρο για να μοιραστούν χέρι με χέρι τα πρώτα «Ημερολόγια Αποθεραπείας».


Μάιος 2013

«Καρκίνος μαστού: Από το χθες στο σήμερα. Αύριο;» 24-25 Μαΐου 2013, Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας, Λιμένι Λακωνίας, Ξενοδοχείο Limeni Village.
«Με ποιούς τρόπους επιμηκύνει η ακτινοθεραπεία τη συνολική επιβίωση;» ήταν το ερώτημα στο οποίο έδωσε απάντηση η διάλεξη πης Προέδρου της ΑΚΟΣ. Όπως επισήμανε η Δρ .Κατσώχη η θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας της ογκολογικής ομάδος, επισημαίνοντας ότι η στοχευμένη και προσαρμοζόμενη ακτινοθεραπευτική τεχνική βελτιώνει την συνολική επιβίωση των ασθενών χωρίς παρενέργειες.


Απρίλιος 2013

«Πρόληψη και θεραπεία των δύο συχνότερων μορφών καρκίνου: του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας», Όμιλος Inner Wheel Αγρινίου, Σάββατο 20 Απριλίου 2013, Εμπορικό Επιμελητήριο Αγρινίου.
Η Δρ. Κατσώχη εστίασε στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της ακτινοθεραπείας στην αποθεραπεία των γυναικών που εκδήλωσαν τη νόσο.

«Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου». Σάββατο 13 Απριλίου 2013, «Ακταίον» (Μανδράκι Ρόδου).
Οι επιστήμονες της ΑΚΟΣ ανέλυσαν στο κατάμεστο ακροατήριο θέματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου του προστάτη αλλά και του ουροποιητικού συστήματος.

«Η γυναίκα επιχειρηματίας… ευθέως», Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργάνωση Εταιρεία Militos Emerging Technologies & Services.
Ευθέως… η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο της ημερίδας για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, παρέθεσε τα απλά αλλά καθοριστικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι γυναίκες επιχειρηνματίες για να διατηρήσουν την καλή τους υγεία και την ποιότητα ζωής τους.


Φεβρουάριος 2013

«Η γνώση είναι δύναμη, η πρόληψη σώζει ζωές». 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέγαρα Αττικής.
Ενημερωτική Εκδήλωση με πρακτικές συμβουλές πρόληψης του καρκίνου του μαστού αλλά και των λοιπών γυναικολογικών καρκίνων.

«Good Business is a Healthy Business», Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, Θέατρο Badminton.
Επιστήμονες από το χώρο της υγείας και ειδικοί του ευ ζην χαρτογράφησαν έναν πολύτιμο οδηγό τρόπου ζωής και καλών συνηθειών που εξασφαλίζει καλή υγεία και μακροημέρευση.

«Tango Greco» Θέατρο Badminton, 18 Φεβρουαρίου 2013, Αθήνα.
Η ΑΚΟΣ με όχημα τα ωραιότερα ελληνικά ταγκό που ερμήνευσαν οι Γλυκερία, Χρήστος Θηβαίο, Ελένη Βουδουράκη και Γιάννης Χριστόπουλος, έστειλε το μήνυμα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».

“Cancer Imaging and Radiation Therapy Symposium”, February 8-9 2013, Hilton Orlando Lake Buena Vista.
Ομιλία στο διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Image Guided Concomitant Boost Radiotherapy Technique Leads To Safe Dose Escalation And Improves Local Tumor Control».Author Block: D. Katsochi, C. Paraskeuopoulou


Ιανουάριος 2013

«7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας», 25-27 Ιανουαρίου 2013 -Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα.
Παρουσίαση με θέμα: «Νεώτερες τεχνικές ακτινοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

«Η απεικόνιση στην κλινική ογκολογία: καρκίνος κεφαλής και τραχήλου». Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Τιράνων.
Η σημασία της απεικόνισης και ειδικότερα της PET CT στην αντιμετώπιση του καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου και η αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων επιστημονικών ειδικοτήτων.