Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Posted by Akos-life |

Ποιες τροφές ωφελούν το δέρμα;


Η σωστή διατροφή είναι σύμμαχος του δέρματος και της καλής μας υγείας. Γι’ αυτό και καταναλώνουμε σταθερά: 

- Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι σπαράγγια) Το φυλλικό οξύ τους συμβάλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και είναι απαραίτητο για την ανάπλαση του δέρματος. Εναλλακτικές πηγές φυλλικού οξέος: συκώτι, μανιτάρια και μαυροματικά φασόλια. 

- Γαλακτοκομικά προϊόντα: περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία συμμετέχει στην ανάπτυξη και στην επούλωση των κυττάρων. Η ανεπάρκεια της κάνει το δέρμα ξηρό, εύθραυστο και με μειωμένη ελαστικότητα. Προσλαμβάνουμε βιταμίνη Α και από καρότα, θαλασσινά, συκώτι και αυγά. 

- Οστρακοειδή: περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ψευδάργυρο βρίσκουμε και σε κόκκινο κρέας, πουλερικά, τυρί και ξηρούς καρπούς 

- Ψάρια: πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και βοηθούν στην καταπολέμηση δερματικών φλεγμονών. 

- Κόκκινη και πράσινη πιπεριά: με μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, βασικό συστατικό του κολλαγόνου και απαραίτητη στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος. 

- Ξηροί καρποί: πλούσια πηγή σεληνίου, η αντιοξειδωτική δράση του οποίου μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.Εναλλακτικές πηγές σεληνίου: ψωμί, δημητριακά ολικής άλεσης, μανιτάρια, κοτόπουλο και αυγά. 

- Ρόδι: πολύ καλή πηγή φλαβονοειδών, τα οποία όμως δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση και άρα από τη γήρανση. 

- Ντομάτα: περιέχει λυκοπένιο, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

- Και βέβαια άφθονο νερό όλες τις εποχές του χρόνου!