Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Posted by Akos-life |

Πώς να επιλέξω γυαλιά ηλίου;

Επιλέγουμε γυαλιά ηλίου μόνο από καταστήματα οπτικών και δεν επηρεαζόμαστε από την τιμή τους.

- Οι φακοί να είναι υψηλής απορροφητικότητας, χωρίς φυσαλίδες ή ξένα σώματα και ο σκελετός να μην ακουμπά σε μάγουλα, φρύδια και κροτάφους, παρά μόνο στη μύτη και στη ράχη των αυτιών. Η επαφή του μεταλλικού σκελετού με το πρόσωπο, μπορεί να οξειδώσει το μέταλλο και να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής.

- Το καφέ χρώμα φακού είναι ιδανικό για έντονη ηλιοφάνεια, το κίτρινο ή οι «καθρέπτες» για χειμερινά σπορ, το γκρι και το γκριζοπράσινο για γενική καθημερινή χρήση ενώ οι χρωματιστοί φακοί (μωβ κ.α) ενδείκνυνται για την πόλη και για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ.

- Οι πολύ σκουρόχρωμοι φακοί περιορίζουν σημαντικά το ορατό φάσμα.

- Οι διαβαθμισμένης σκουρότητας είναι κατάλληλοι για καθημερινή οδήγηση.

- Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου πρέπει να συνοδεύεται από Ενημερωτικό Σημείωμα, Ειδικό Πιστοποιητικό και σήμα CE.

- Γυαλιά μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού , πρεσβυωπίας και πολυεστιακά μετατρέπονται μετά από ειδική παραγγελία σε γυαλιά ηλίου.

- Οι πρόσθετοι φακοί ηλίου που τοποθετούνται πάνω από τα γυαλιά οράσεως είναι οικονομικοί αλλά προσφέρουν κακή ποιότητα όρασης, με πολλές αντανακλάσεις. 

- Τα γυαλιά των παιδιών πρέπει να έχουν πλήρη απορροφητικότητα, να είναι ελαφριά και άθραυστα για λόγους ασφαλείας.

- Όταν επιλέγουμε γυαλιά, βγαίνουμε για λίγο έξω από το κατάστημα φορώντας τα. Δεν πρέπει να μας τυφλώνουν στον ήλιο αλλά ούτε και να «σκοτεινιάζουν» το τοπίο.