Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Posted by Akos-life | 1 comments

Η ΑΚΟΣ συμβουλεύει: Σβήσε το τσιγάρο σου!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» διενεργεί έρευνα μέσω ερωτηματολογίου μέσα από την οποία επιχειρεί να καταγράψει τους λόγους που οδηγούν στην απόκτηση της βλαβερής συνήθειας αλλά και τα πιθανά κίνητρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Η έρευνα απευθύνεται σε καπνιστές, πρώην καπνιστές και μη καπνιστές. Το ερωτηματολόγιο χαρτογραφεί τις αντιλήψεις των ερωτώμενων απέναντι στο τσιγάρο, επιχειρεί να διακριβώσει τις πηγές πληροφόρησης τους για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνού αλλά και να αναδείξει τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Πατήστε εδώ για την έρευνα.

Σας ευχαριστούμε.

1 σχόλιο:

  1. Aντί να κάνετε καμπάνια για "σβήσιμο τσιγάρου" από τους καπνιστές, καλύτερα να ζητάτε την προστασία των μη-καπνιστών που βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι στην αυθαιρεσία και την επιθετικότητα των καπνιστών χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Το παθητικό κάπνισμα δεν συντελείται μόνο τη στιγμή που ο καπνιστής βρίσκεται δίπλα μας αλλά και από τη σταδιακή και μόνιμη εκπομπή των αερίων από τα σημεία του χώρου όπου επικάθονται με το κάπνισμα. Οι μη καπνιστές είναι τα θύματα και αντί να ασχολείστε με αυτούς ασχολείστε με το πώς θα σωθούν οι καπνιστές, οι οποίοι και συνειδητά ξέρουν τι κάνουν αλλά και εκβιάζουν στους χώρους που συχνάζουν ότι αν δεν τους επιτρέψουν να καπνίσουν θα φύγουν. Οι μη κανπνιστές όταν τολμούν να μιλήσουν αντιμετωπίζονται ως γραφικοί και αγνοούνται.. Ας ασχοληθούμε λοιπόν πρώτα με την προστασία των αθώων και μετά με τη σωτηρία των ενόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή